Компактний кросовер Renault Captur другого покоління отримав зовнішність у стилі Clio, а також переїхав на нову платформу, завдяки чому став більшим і легшим. З 2020 року модель буде доступна з гібридною установкою, пише Автотема з посиланням на Autonews.

Компанія Renault представила компактний кросовер Captur другого покоління. Популярна в Європі модель «переїхала» на нову платформу, завдяки чому стала більшою, але при цьому легша за попередника, а також обзавелася новими технологіями.

Новий Captur побудований на масштабованому шасі CMF-B альянсу Renault–Nissan–Mitsubishi. У порівнянні з кросовером минулого покоління в конструкції цього автомобіля використовували до 85% нових деталей і компонентів. Розмір колісної бази збільшився на 2 см, тоді як габаритна довжина зросла на 11 сантиметрів. Об’єм багажного відділення становить 536 літрів.

У зовнішності кросовера простежується схожість з маленьким хетчбеком Clio нового покоління, який був представлений навесні на Женевському автосалоні. При цьому автомобіль зберіг фірмові C-подібні світлодіодні денні ходові вогні.

У компанії відзначили, що на момент запуску моделі покупцям запропонують вибрати з 11 кольорів кузова, 4 варіантів контрастних відтінків даху і 3 наборів персоналізації. Таким чином, буде доступно до 90 різних варіантів оформлення автомобіля. Як опцію запропонують затемнений панорамний дах, що відкривається, і верхні рейлінги.

Головною зміною в салоні став 9,3-дюймовий вертикальний сенсорний дисплей мультимедіа, під яким розташувався ряд кнопок, що відповідають за різні функції. Інформаційно-розважальний комплекс підтримує інтерфейси Apple CarPlay та Android Auto. За додаткову плату доступна повністю цифрова приладова панель діагоналлю 10,2 дюйма.

Базовий мотор — трициліндровий турбоагрегат робочим об’ємом один літр і потужністю 100 к. с., що працює в парі з п’ятиступінчастою механічною коробкою. Крім того, доступні дві 1,3-літрові «четвірки», що видають 131 або 155 кінських сил. Дизельна лінійка представлена 1,5-літровими моторами потужністю 95 і 115 сил. Трансмісії — шестиступінчаста «механіка» або семидіапазонний «робот» з двома зчепленнями.

З 2020 року Renault Captur буде пропонуватися з гібридною силовою установкою, яка дозволить проїжджати до 45 км виключно на електричній тязі.