Електрокари зможуть заряджатися прямо під час поїздки, якщо це буде при досить сонячній погоді. Таку заяву зробила група американських учених із Західного резервного університету Кейза в Клівленді (штат Огайо, США), передає «Єдність».

Вчені заявили про своє останнє досягнення: розробки елемента, який є проміжною ланкою між сонячною панеллю і акумулятором.

«Ми знайшли правильне поєднання між сонячною батареєю і акумулятором … Інші використовують полімерні сонячні батареї для зарядки літієвих батарей, але це вже інша ефективність» — сказав керівник дослідницької групи Лиминг Дай.

Американські дослідники працюють над створенням автомобілів нового покоління. Їх використання не потребуватиме паливних матеріалів, буде дешевим у використанні та екологічним.

«Ми припускаємо, що в не надто віддаленому майбутньому, це саме та система, яку ви могли б мати у себе вдома для дозаправки свого автомобіля і, врешті-решт, тому що сонячні елементи з перовскіту можуть бути зроблені в якості гнучкої плівки, вони можуть бути на самому автомобілі», — додає один з авторів дослідження Джанти Сю.

document.write(«»);