1441886113_13

Героями бувають не тільки люди, а й техніка. Принаймні так вважають українські танкісти і наводять в якості прикладу старенький і пошарпаний в боях Т-64БВ, що отримав прізвисько «Богатир». Ця машина не просто танк. Вона врятувала життя сотень наших солдатів. Т-64 на передовій був не тільки «кулаком», але й «щитом», транспортом і навіть будинком, пише wartime.org.ua.

Т-64 БВ отримав прізвисько «Богатир» ще коли захищав Донецький аеропорт. Так його назвали самі «кіборги» з ДАПа. Діставалося «Богатирю» багато разів, потрапляли і з РПГ, і з артилерії, а кулеметних черг так і не злічити. Але цей легендарний танк вистояв. А одного разу на нього обрушилася підірвана стіна будівлі і танк повністю завалило. і він потрапив в кам’яну пастку. У рації тоді вже звучало тріумфування бойовиків, вони вже збиралися святкувати перемогу. Але не тут-то було. Екіпаж Т-64БВ не збирався здаватися, і танк не підкачав. Він розштовхав кам’яні завали, пробив прохід в бетоні і вибрався на свободу і продовжив бій.

Завдяки саме «Богатирю» захисники аеропорту змогли відійти на нові рубежі. Прикривав цей танк і евакуацію поранених та підвезення боєкомплекту, і одним із останніх залишав ДАП.

Кількість влучань у броню на ньому зашкалювало. Звичайно, екіпаж танка – це безперечно герої. Але самі танкісти переконані, що і машина просто героїчна.

Зараз танк «Богатир» знаходиться на далеких рубежах, куди його відвели відповідно до Мінських угод. У нього новий екіпаж, танк пройшов ремонт і знову в строю. Йому заново пристріляли гармату, відкоригували приціл кулемета і залили свіжого масла. «Богатир» – це одна з легенд української армії. Танк-герой. Український танк-герой.

document.write(«»);