Після завершення всіх етапів державних випробувань і прийняття на озброєння Збройних Сил України броньованого автомобіля Барс-8, було замовлено першу партію машин.

Всього за три місяці в ЗСУ повинна надійти партія бронеавтомобілів Барс-8 в кількості шести одиниць, які будуть виготовлені на Черкаському автозаводі компанії «Богдан Моторс», пише Автотема з посиланням на AUTO-Consulting.

Зараз відсутня будь-яка інформація щодо підрозділу до якого надійде перша партія бронеавтомобілів Барс-8.

Барс-8 побудований на шасі підвищеної прохідності Dodge Ram з колісною формулою 4 × 4 з 6,7-літровим турбодизелем двигуном Cummins, має броньовану протимінний і балістичну захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 і систему забезпечення життєдіяльності екіпажу.

У транспортному варіанті машина перевозить до 10 осіб в повному спорядженні. Конструкція забезпечує комфортну посадку і десантування екіпажу і десанту через широкі бічні і задні двері. Також передбачена можливість евакуації через люк на даху.

Нагадаємо, що державні випробування почалися в лютому 2017 року і тривали до початку 2019 го року. За цей час відбувалися ходові випробування машини, проходження нею бродів, подолання бездоріжжя, підйомів і спусків, зручності десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість і ряд інших важливих тестів.

Після успішного завершення всіх етапів наказом Міністра оборони України броньований автомобіль Барс-8 був прийнятий на озброєння Збройних Сил України.