3 зміни для водіїв, які вже вступили у діюУ листопаді в Україні починають діяти нові правила, що регулюють дорожній рух і штрафи.

 

Днями в Україні зміняться правила на дорозі – по-новому будуть фіксувати порушення і карати за них. Чому саме зараз?

 

Дійсно, відповідний закон був опублікований ще влітку. Але не всі його положення набули чинності відразу. Деякі норми законодавці прив’язали до іншого важливого документу – закону Про національної поліції. Останній набирає чинності 7 листопада.

 

А значить, разом з ним змінюються і правила дорожнього руху.

 

1. Автореєстрація порушень.

 

У листопаді на дороги повинна повернутися фото — і відеореєстрація порушень. Де і коли будуть встановлені камери, ще невідомо. Але багато хто точно почне отримувати листи щастя.

 

2. Презумпція винуватості.

 

При фото — і відеореєстрації вас, як власника автомобіля, автоматично будуть визнавати винним. Тобто, не важливо, хто саме сидів за кермом у момент порушення. Відповідатиме власник автомобіля. Якщо ви не згодні з рішенням системи, вам доведеться оскаржувати його в суді. Інших варіантів не передбачено. Після того, як камера зафіксує правопорушення, власнику автомобіля відправлять повідомлення про те, що його оштрафували, а також посилання на сторінку в інтернеті, де він може подивитися відео або фото порушення. Штраф можна сплатити протягом 30 днів. Або оскаржити протягом 10 днів.

 

3. Бали замість штрафів.

 

У листопаді також почне діяти бальна система покарань.

document.write(«»);