За значне перевищення швидкості водіїв саджатимуть у в’язницюЗа істотне перевищення швидкості – на 60 км/год – любителів їзди з вітерцем хочуть карати більш строго, ніж зараз – саджати у в’язницю, пише autocentre.ua.

Подібна пропозиція народилося в головах народних обранців із сусідньої Росії. Зокрема, голова комісії Громадської палати РФ з безпеки Антон Цвєтков просить Держдуму посилити покарання для водіїв за надмірно швидку їзду, передбачивши за перевищення швидкості на 60 км/год покарання у вигляді обмеження волі на 15 діб. Він вважає, що чинна відповідальність у вигляді штрафу в 5000 руб. (близько 1700 грн) і позбавлення прав на півроку – неефективна. Більше того, Антон Цвєтков також пропонує, у разі перевищення дозволеної швидкості на 40 км/год штрафувати не тільки водія, але і власника автомобіля, на якому було скоєно правопорушення.

«Моє глибоке переконання, що підтверджується статистикою ДАІ, – штрафи, навіть дуже суворі, не здатні зупинити злісних порушників швидкісного режиму на дорогах. Якщо ж при перевищенні швидкості на 60 і більше км/год такого гонщику загрожуватиме до 15 діб адмінаресту, повірте мені, бажаючих сильно зменшиться», – заявив російський чиновник.

Каральний порив Цвєткова вже знайшов підтримку у профільному комітеті Держдуми, а правозахисні організації негативно поставилися до цієї ініціативи, стверджуючи, що каральні заходи не працюють у відриві від якісної дорожньої інфраструктури і створюють чергову корупційну годівницю для поліції.

Нагадаємо, що у нас в країні відповідальність за перевищення швидкості на 50 км/год і вище куди лояльніша – штраф у 510 грн. Крім цього, до недавніх змін в адмінкодексі ст. 122 ч. 3 КпАП України припускала ще й альтернативне покарання – залучення до громадських робіт на 30-40 годин. Однак, на практиці суди за це порушення, як правило, накладали грошовий штраф.

document.write(«»);