Водії можуть не підкорятися патрульним поліцейським9 грудня Президент України Петро Порошенко ветував законопроект №3225 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв’язку з прийняттям закону України «Про національну поліції». Нагадаємо, що цей документ передбачає зміни в цілому ряді чинних законів України, в яких обумовлюється діяльність нової поліції, зокрема і в законі «Про дорожній рух». Проводиться банальна технічна заміна термінів «міліція» на «поліція», а в дорожньому законі – на новий правоохоронний підрозділ ще й покладається обов’язок з забезпечення безпеки руху (те, чим раніше займалася ДАІ).

 

У зв’язку з накладенням вета на законопроект №3225, Національна поліція не може повною мірою виконувати свої обов’язки, а в дорожній сфері – забезпечувати безпеку руху, стежити за порядком на дорогах, штрафувати порушників і т.п. Тобто, фактично водії де-юре отримали можливість не підкорятися вимогам патрульних поліцейських – так як їх діяльність не передбачена законом «Про дорожній рух», чинна редакція якого обумовлює діяльність міліції та ДАІ, що вже відійшли у забуття .

 

Президент наклав вето на законопроект №3225 у зв’язку з іншим баченням призначення на посади в вузах МВС і іншою процедурою закриття та відкриття кримінальних справ у сфері оперативно-розшукової діяльності. При цьому вищезазначений проект з відповідними поправками Президента винесений на пленарне засідання парламенту, яке відбудеться 10 грудня і враховуючи важливість даного документа – є великі шанси, що народні обранці в черговий раз його підтримають, а Президент – вже найближчим часом таки його підпише …

document.write(«»);