Який зимовий одяг виявився небезпечним для водіїв Чим нижче температура повітря, тим товщі одяг, яку людина одягає, виходячи на вулицю. Це правило відомо всім, хто живе в країнах з холодним кліматом. А чи впливає одяг на безпеку водіїв і пасажирів? Як виявилося, значно.

 

Як показали недавні тести, проведені німецьким клубом ADAC, надіта товста куртка або пуховик можуть становити небезпеку для людини в автомобілі навіть у тому випадку, якщо він пристебнутий ременем безпеки. Під час випробувань фахівці зімітували екстрене гальмування на швидкості 16 км / ч. У першому випадку манекени, дорослий і дитячий, були одягнені в зимові куртки. У другому випадку одяг був вже легкою. Як виявилося, ті, хто їздить в автомобілі в зимовому одязі, ризикують отримати серйозні травми.

 

Причина цього виявилася досить банальною — справа в тому, що через щільного одягу ремінь прилягає недостатньо щільно до тіла. Як наслідок, у разі екстреного гальмування, натяг виявляється сильнішим, ніж необхідно, а ремінь починає здавлювати внутрішні органи людини. Це може призвести до серйозних пошкоджень внутрішніх органів — наприклад, кишечника, печінки або селезінки, або навіть викликати внутрішні кровотечі.

 

Фолькер Занднер руководітель відділу автомобільної безпеки ADAC

 

Щоб не потрапити в подібну ситуацію, експерти ADAC рекомендують знімати щільну зимовий одяг перед поїздкою в автомобілі. При цьому дітей, закріплених в дитячому кріслі, рекомендується накривати теплою ковдрою. А найоптимальнішим рішенням німецькі фахівці називають установку передпускового підігрівача, який доведе температуру в салоні до оптимальної до початку поїздки.

document.write(«»);