З 7 листопада нова поліція припинила видавати довідки про ДТП прямо на місці аварії і це спричинило неабияку плутанину у страхових компаніях. Про нові правила нікого не попередили. Це спровокувало плутанину між водіями та страховиками, пише fakty.ictv.ua.

Сьогодні сотні учасників аварій для того, аби отримати кошти на ремонт авто, мають витратити багато часу. – Учасникам ДТП не видається нічого первинного, їм треба додатково їхати, чекати, якщо вони не знають, внесли вже в цей час в електронний реєстр інформацію чи не внесли – говорить В’ячеслав Черняхівський, голова комісії зі страхування.

Виникає враження, що у новоствореній поліції не розтлумачили правила навіть власним патрульним. Тому що одні працівники здають дані про ДТП за 3 дні, інші ж впевнені у тому, що для цього у них є цілий місяць. Але у поліції запевняють, що підлеглих проінформували, як діяти. А щоб швидше отримати довідку, радять працювати потерпілим із страховиками.

– Насправді ніколи ці довідки на практиці в триденний термін не видавалися. У зв’язку з великою завантаженістю вони справді зараз видаються в строк до 1 місяця, – пояснив Дмитро Євдокимов, заступник начальника патрульної поліції Києва.

Через те, що довідки на руки водіям більше не видають, їх мають надсилати страховим компаніям тільки після їхнього запиту. В результаті виплати затягуються, утворюючи шалені борги. Несумлінні страховики вже потирають руки. Адже вибивання грошей за страховим випадком завжди було проблемно. Тепер же компанії можуть скільки завгодно водити за ніс своїх клієнтів, прикриваючись законом.

– Вони посилаються на зміни в законодавстві, що не можуть своєчасно отримати довідку і фактично, посилаючись на цю обставину, отримують можливість відстрочити виконання взятих на себе зобов’язань – а саме страхове відшкодування, – розтлумачив адвокат Ростислав Кравцов.

document.write(«»);