Узбецький завод «Узавтосаноат», який володіє маркою Ravon, має намір випустити машину ціною від 10 до 15 тис. доларів, для конкуренції в бюджетному сегменті на ринках СНД. Таку заяву зробив один з топ-менеджерів компанії Шухрат Мірсамуков.

У власному повідомленні про ситуацію на головних експортних ринках Казахстану, України, Білорусі, РФ та Азербайджану, представник узбецької фірми сказав, що найбільш успішним брендом вдалося «дооснастити власну продукцію» додатковими опціями, в числі яких інформаційно-розважальний комплекс, круїз-і клімат- контроль. У той же час вартість подібних автомобілів як і раніше буде невисокою.

Як вважає місцева преса, ймовірно, мова йде про видозміненому седані Chevrolet Onix – абсолютно нової моделі американської марки, яку в нинішньому році будуть випускати в Китаї і Бразилії.

Onix і ряд одноплатформених йому моделей покликані до 2023 року поступово замінити на конвеєрі «Узавтосаноат» старі Chevrolet, такі як Spark, Nexia, Cobalt і Lacetti, які стали базовими для моделей Ravon. Підготовка до реалізації проекту стартує вже в поточному році. За припущеннями, рівень локалізації виробництва досягне 60%.

Chevrolet Onix побудували на новій доступній архітектурі GEM. На цій платформі вже випускається новий кросовер Tracker. У стандартній комплектації цей автомобіль оснащується кондиціонером, радіоприймачем і електричними склопідйомниками. Більш просунуті варіації пропонуються з інформаційно-розважальним комплексом MyLink з сенсорним дисплеєм на 7,0 дюймів, камерами заднього виду, клімат-контролем, запуском з кнопки, датчиком світла, бездротовою зарядкою для гаджетів і шістьма подушками безпеки.

Примітно, що з точки зору дизайну Onix для китайського і бразильського ринках мають різні риси. Отже, і узбецький виробник зможе внести деякі стилістичні зміни. Те ж саме – і в плані оснащення. Наприклад, бразильські седани оснастили трициліндровим турбомотором об’ємом 1,0 літр. А узбецький варіант повинні укомплектувати 1,5-літровим двигуном GM Powertrain Uzbekistan.