Індійський підрозділ марки оголосив про початок поставок свого компактного автомобіля на інші світові ринки.

Новий Maruti Suzuki S-Presso представили в Індії восени 2019 року. Виробництво моделі було налагоджено на місці. Під час створення компактного паркетника дизайнери черпали натхнення з концепт-кара Future-S, який був по-суті «піднесеним» хетчбеком, але в компанії його позиціонують як мінікроссовера.

Що дивно, автомобіль відразу ж здобув популярність на індійському ринку – за 4 останні місяці 2019 року він розійшовся тиражем в 35 254 одиниці. Для порівняння, Renault Kwid, головний конкурент S-Presso, за той же період був куплений за всього 18 100 одиниць. Але ж паркетник Maruti Suzuki дорожче: від 369 тис. Рупій (близько $5100 за поточним курсом), тоді як французька модель коштує від 283 тис. Рупій ($4000).

А тепер модель почали поставляти і в інші країни. Так, машини індійської збірки вже відправили на експорт: паркетник буде доступний в країнах Африки, азіатського регіону і Латинської Америки – там, де лівосторонній рух.

Відзначимо, що Suzuki S-Presso створений на платформі Heartect, яка лежить в основі всіх останніх моделей Suzuki. Правда, для крос-хетча за основу взяли найпростішу версію – в Індії у нього ззаду напівзалежна підвіска і барабанні гальма. У рух модель приводиться 1,0-літровим мотором з віддачею 68 к.с. Він працює в парі з 5-ступінчастою МКПП або «роботом». Саме таким автомобіль побачать і на інших ринках.