Таке багате тематичне зібрання з історії Львівського автобусного заводу є унікальним, особливо якщо врахувати, що розташоване воно за океаном

Львівський автобусний завод в минулі часи був гордістю вітчизняного автопрому, випускаючи щорічно тисячі машин. Розповісти про славну історію ЛАЗ покликана унікальна колекція, яку зібрав колишній співробітник підприємства – Роман Грудінін, який проживає сьогодні у США, повідомляють Українські автомобілі.

Найцікавіше, що помістилася вона не просто в одній будівлі, а лише в одній кімнаті. Чого тут тільки немає. На стінах розвішені фотографії та рекламні буклети минулих років – причому тут не тільки автобуси, є і автокран ЛАЗ-690 на шасі ЗІЛ-164. До речі, цей самий автокран представлений і у вигляді масштабної моделі 1:43, а поруч з ним стоять копії автобусів різних років, зокрема і дослідні зразки.

На стінах розвішані справжні емблеми автобусів, зокрема і з назвою моделей: «Україна», «ЛАЗ-699Р», «4207», «ElectroЛАЗ», «НеоЛАЗ», «Турист» тощо.
Не менш цікава експозиція в скляних шафках. Тут всіляка довідкова література про моделі того чи іншого періоду. У спеціальній рамці, під склом є пам’ятні медалі, значки та поштові марки з символікою ЛАЗ.

А на столі в центрі кімнати розташований макет Львівського автобусного заводу – з цехами і прилеглою територією. Є навіть стелаж, на якому лежать елементи з кабіни водія – щиток приладів, рульове колесо і багато іншого. Цікава деталь: на вхідних дверях кімнати-зібрання розміщені таблички з дверей кабінетів Львівського автозаводу.