У Києві дуже багато платних парковок, проте не всі з них працюють легально та сплачені водіями гроші йдуть до кишень паркувальників, а не у міський бюджет, – пишуть «Під прицілом”. 

Паркувальники інколи навіть роблять зауваження, що гроші їм дають не до рук, а сплачують через паркомат, як стверджує водій Олександр.

У Києві паркування – послуга, а згідно закону про захист прав споживачів, будь-яку послугу вам не мають права нав`язувати.

«Згідно закону про захист прав споживачів, будь-яку послугу вам не мають права нав`язувати. Вам мають добровільно її запропонувати і ви добровільно на неї погоджуєтесь або не погоджуєтесь. І тим самим погоджуєтесь чи не погоджуєтесь її оплатити», – журналіст розслідувач Дмитро Гнапа.

У Києві немає жодної легальної парковки, як додав журналіст.

У Департаменті транспортної інфраструктури запевняють, що паркувальники мають право збирати гроші з водіїв, а всі парковки легальні.

Юристи ж запевняють, що паркувальники взагалі не мають права брати гроші до рук, а всі паркомати повинні бути стаціонарними.

«Згідно постанови Кабміну, в`їздні та виїздні пункти повинні бути стаціонарно розміщені та паркомати також повинні бути стаціонарними. Особи, що працюють на оператора з надання цих послуг, не мають права бігати з будь-якими пристроями для розрахунку за паркувальні послуги», – вважає адвокат Микола Хахула.

Єдиний спосіб не дати грошей за паркування – піти у тінь: платити через паркомат або мобільну парковку.

document.write(«»);