Автомобільні конструктори завжди прагнув до того, щоб створити такі силові агрегати, які мали б максимальні показники по продуктивності, простоту конструкції і великий ресурс.

Пропонуємо вашій увазі п’ятірку найбільш надійних двигунів всіх часів.

Відкриває список знаменитих агрегатів Volkswagen Type 1. Його ставили на перші версії моделі Volkswagen Beetle («Жук» – ред.). Мотор об’ємом 0,9 літра видавав скромні 24 «конячки».

На другому місці рейтингу опинився Rolls-Royce L-Series 1959 р.в.. Це один найперших знаменитих моторів компанії. Його доопрацьовану версію як і раніше встановлюють на Bentley Mulsanne. За десятиліття агрегат зазнав безліч змін і встановлювався на найпрестижніші автомобілі, адже являвся одним з основних потужних англійських моторів.

Третій у списку – Ford Windsor V8. Йдеться про 5,0-літровий двигун потужністю 215 к.с.. Ford Windsor V8, випущений в 1961 році. Агрегат встановлювали спочатку на Ford Fairlane, а потім і на позашляховиках Ford Explorer.

На четвертому місці опинився Ford Kent, який почали випускати в 1959 році. Перша модифікація агрегату видавала усього 39 «коней». Сучасні мотори даного сімейства видають 111 к.с.. Його встановлювали на такі автомобілі, як TVR Grantura і Ford Cortina.

Замикає п’ятірку знаменитих двигунів – Jaguar XK. Це рядний 6-циліндровий мотор, що був розроблений в далекому 1946-му і випускався аж до 1992 року. Існували модифікації об’ємом від 2,4 до 4,2 літра. Його встановлювали на безліч автомобілів, від спортивних і люксових до військової техніки.