В Україні після карантину відновилася реєстрація вживаних легкових автомобілів, ввезених з-за кордону. Найпопулярнішою моделлю з тих, які українці купували за кордоном, виявився Volkswagen Passat.

Про це повідомляє “Апостроф” з посиланням на сайт “Укравтопром”.

Після відновлення повноцінної роботи сервісних центрів в травні цього року більш 30,6 тисяч куплених за кордоном автомобілів, що були у користуванні, отримали українські реєстраційні номери.

Судячи з оприлюднених даних, українці частіше віддавали перевагу автомобілям з бензиновими двигунами, їх частка в загальній кількості становила 64%. Дизельні авто вибирали 21% покупців, автомобілі з ГБО – близько 10%, і ще 5 відсотків припадає на електромобілі та гібриди.

Найпопулярнішими моделями легкових автомобілів, які перейшли на українські номери, в травні були: Volkswagen Passat – 1457 шт., Nissan Rogue – 1225 шт., Ford Focus – 1202 шт., Volkswagen Jetta – 1132 шт. і Rennault Megane – 1062.

За п’ять місяців з початку року українську прописку отримали 110,2 тисяч бувших в експлуатації легкових авто. Нових автомобілів зареєстрировано 29,8 тисяч.