В Україні деякі види палива різко подорожчаютьЦіни на паливо можуть рости через нестабільність гривні. Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

«На сьогоднішній день вже відбулося суттєве зростання цін на паливо. І, швидше за все, слід очікувати подальшого зростання. Я маю на увазі А-95 бензин, найпопулярніший.

Головна причина – це звичайно нестабільність валюти. Вартість нафти на світових ринках більш-менш стабільна, так, вона (ціна на нафту) теж впливає на ціну на паливо в Україні, але в зв’язку з тим, що зараз не відбуваються суттєві коливання цін на нафту (залишається в коридорі 35- 37 дол .) – ключовим фактом залишається курс», – зазначив експерт.

Крім того, за словами Ю. Корольчук, ціни на дизельне паливо теж будуть зростати.

«Прогнози – справа невдячна. Але, якщо подивитися короткостроковий прогноз – до весни, швидше за все ми побачимо зростання цін на дизпаливо, на А-95 і А-92, так як буде йти посівна. Зростання цін стосується більшою мірою дизпалива, факт посівної традиційно впливає, тому розслаблятися не треба. Знову ж таки, ми говоримо про зростання, але не значне, якщо валюта не поповзе вгору.

Якщо середня ціна на дизпаливо зараз виходить 16 грн, на А-95 – приблизно 18 грн (я маю на увазі середню ціну), то, швидше за все, ближче до весни середня ціна на дизпаливо може вирости з 16 до 16,5, а на А-95 – в середньому з 18 до 19 грн і навіть трохи вище. Знову ж таки, це за умови, що не буде істотних коливань валюти », – пояснив він.

document.write(«»);