Чому в Україні КрАЗів випускають більше, ніж ЗАЗівУкраїнський автопром набуває химерних «форм»: виробник вантажних автомобілів КрАЗ за обсягами виробництва обігнав Запорізький автозавод, який випускає бюджетні «легковики». Про це свідчить статистика «Укравтопрому», пише carreviewauto.com.

У лютому ЗАЗ зібрав всього два автомобілы – в 15 разів менше, ніж КрАЗ. Найбільш живучим в Україні залишається завод «Єврокар» на Закарпатті, який збирає шведські автомобілі Skoda. За останній місяць зими підприємство зібрало 147 автомобілів.

Фактично з легкових автомобілів зараз в Україні збирають тільки «Шкоди» і з перемінним успіхом ЗАЗи. До російської агресії в нашій країні також випускали «Лади». Але тепер виробниче партнерство припинено. Також раніше в Україні збірку проходили китайські «Ліфан» і Geely. Але і їх виробництво було зупинено. Зате незабаром на заводі в Черкасах почнуть збирати білоруські МАЗи. Як повідомляла CarDiagram, корпорація «Богдан» і Мінський автозавод домовилися про збірку в Україні кількох армійських моделей МАЗ.

document.write(«»);