Довгостроковому тимчасовому ввезенню авто дали "зелений"Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення міністру інфраструктури Андрію Пивоварському внести зміни в правила перебування іноземних автомобілів на території України. Про це він сказав на засіданні уряду, пише autoconsulting.com.ua

 

“Треба дати доручення про зміну правил перебування іноземних транспортних засобів на території України. Їх змінювали років 5 назад, це було пов’язано з тим, що було шахрайство при користуванні ТЗ. Зараз треба придумати, як спростити людям переміщення через кордон і щоб вони через п’ять днів не були зобов’язані виїжджати назад, а могли перебувати на своїх ТЗ тут більш тривалий період часу “, – сказав він.

 

Таким чином, Яценюк дав зрозуміти, що готовий підтримувати ініціативу ряду депутатів щодо лібералізації тимчасового ввезення авто.

 

Як уже повідомляв AUTO-Consulting, робоча група при Закарпатській ОДА спільно з ініціативними групами власників авто на іноземній реєстрації напрацювала законопроект щодо лібералізації тимчасового ввезення авто терміном на 1 рік.

 

Перед цим власники авто на іноземній реєстрації блокували прикордонний перехід в Закарпатті з вимогою продовжити термін перебування авто на іноземних номерах.

 

Як відзначає AUTO-Consulting, в історії авторинку вже був період в кінці 90-х початку 00-х, коли на ринку було засилля авто іноземної реєстрації. Ними можна було користуватися майже 2 роки, використовуючи певні схеми. Тоді авто литовської реєстрації заполонили українські авторинки і привели до спаду продажів як нових авто, так і розмитнених б/в іномарок. Надалі цю схему прикрили, так що вона завдавала великої шкоди бюджету.

 

Відзначимо, що одним словом Яценюка тимчасове ввезення не лібералізують. Необхідна зміна в ряді законів, які повинна прийняти Верховна Рада. Поки “закарпатський” закон про тимчасове ввезення (назвемо його так) навіть не внесено до порядку денного сесії ВР.

document.write(«»);