Станом на сьогодні ми маємо ситуацію, коли найближчим часом процес зростання цін на бензин матиме місце. Про це у коментарі розповів директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич, пише autonews.com.ua.

“Процес часткового падіння цін, який був викликаний падінням цін на нафту, на жаль, завершився. Нафта буде дорожчати, вона вже подорожчала суттєво, а наразі приблизно половина ціни А-95 бензину це та складова, яка визначається цінами на нафту. Тому можете підрахувати, що у зв’язку із здорожчанням нафти, яке відбулось протягом останнього місяця — ймовірне зростання ціни А-95 бензину може становити 10%.

До того ж у нас, ви ж бачите, з курсом динаміка не зовсім зрозуміла, і стабільним його точно назвати не можна. Це також буде створювати передумови для зростання цін.

Наступне: із 1 березня піднявся акциз, індексовано було рідним урядом. Це було заплановано не вчора і не позавчора, це ще податковий кодекс і закон про державний бюджет визначив ці речі, тому це (подорожчання пального — ред..) просто було питанням часу”, — зазначив він.

За прогнозами експерта, протягом одного-двох місяців пальне для український водії може вирости в ціні від 5% до 10%.

“На жаль, ці чинники створюють підстави для поступового здорожчання бензину, а як нафта і далі буде дорожчати — то ще буде дорожчати бензин.

Я думаю, що місяць-два, і вже підстави будуть для здорожчання від 5% до 10%”, — додав Д.Марунич.

document.write(«»);