В Україні з’явився шведський автогазУ порт Чорноморська був доставлений газ зі Швеції судном Epic Borneo

Компанія «Газтрон-Україна” 30 вересня поставила другий танкер з 3,5 тис. тон ЗВГ в порт Чорноморська (Іллічівськ). На цей раз судно прибуло з Швеції. Про це повідомив директор «Газтрон-Україна” Владислав Колодяжний, пише OilNews.

Продукт являє собою суміш пропан-бутану з вмістом пропану близько 22%. Газ був доставлений зі Швеції судном Epic Borneo (прапор Сінгапуру).

За словами Колодяжного, розвантаження танкера була завершено напередодні. Більшу його частину в компанії планують реалізувати через власну мережу АГЗС «Род-Ник”. «Цей ресурс буде змішаний з партією пропану з Єгипту, що дозволить нам направити споживачеві продукт відповідно кращим європейським стандартам якості і специфікаціям, з низьким вмістом олефінів і сіркою нижче 10 ppm. Якості зрідженого газу в Україні приділяється дуже мало уваги, і діючі стандарти давно застаріли в частині вмісту сірки і компонентного складу. Наше завдання донести до споживача основні критерії якості і дати йому якісний продукт”, – поділився планами керівник компанії.

Нагадаємо, що 18 вересня «Газтрон” здійснив першу танкерну поставку ЗВГ в Україні, імпортувавши 2,5 тис. тон пропану з Єгипту.