Чим розбавляють паливо на АЗС УкраїниНеякісне паливо виробляють в Україні в кустарних умовах, проте примудряються його швидко реалізувати завдяки невисокій ціні. Як повідомляє replyua.net з посиланням на Сегодня, в основному, в паливо для здешевлення додають авіагас. Втім, експерти відзначають, що палива низької якості стає менше, а неякісний бензин і «дизель» реалізують через дрібні точки.

Україна імпортує великі обсяги авіаційного гасу, а авіаційний парк, між тим, не збільшується, і авіагас – ходовий товар, оскільки ставка акцизного збору на нього мінімальна. З авіагасу набагато дешевше і простіше створювати щось схоже на дизельне паливо, і авіаційний гас розбавляють різними хімікатами і добавками, відзначили експерти. Однак вони радять автомобілістам не захоплюватися «дешевизною» – таке паливо вбиває автотранспорт.

Якщо постійно використовувати паливо такої якості, авто вийде з експлуатації в два рази швидше, вважають фахівці. Ремонт паливної системи на авто класу Євро-5 обходиться в суму 30-70 тисяч гривень, і це величезні гроші. В Україні паливна система зараз експлуатується приблизно два роки, в той час, як в Європі вона може прослужити до п’яти років.