У Києві з’явився ринок дуже дешевих машинНа околиці української столиці зросла стихійна точка, де продаються нерозмитнені машини
Нагадаємо: нещодавно владою України було оголошено війну машинам «на польських бляхах» (так традиційно називають техніку, що не пройшла процедуру митного очищення): митники і поліція пообіцяли проводити спільні перевірки, щоб виявляти нерозмитнені автомобілі, а за порушення строків тимчасового ввезення та транзиту карати автомобілістів великими штрафами.
Однак обіцяні репресії, схоже, не злякали власників подібних машин: біля київської станції метро «Житомирська», на вулиці Федора Кричевського, недавно з’явився невеликий авторинок машин з Литви.
Як повідомляють «Вести», щодня кияни купують по 2-3 машини. Наприклад, BMW 530 1999 року випуску без української реєстрації можна купити всього за $ 2300, а Mercedes-Benz E320 2000 роки за $ 3000. У Києві аналогічні, але розмитнені автомобілі коштують $ 6000-9000.
Продавці запевняють: оформлення буде виконано «співробітником іноземної фірми», а «повний пакет необхідних документів» гарантує майбутньому власнику можливість абсолютно легально пересуватися по території України. Однак зрозуміло, що дуже дешеві іномарки знаходяться поза законом, і новоспеченим господарям згодом доведеться розщедритися на штрафи і розмитнення.