Чому таксі в Україні стане розкішшюЯк зміниться ціна на послуги таксі, пише gx.net.ua

Людей, які хочуть працювати в таксі, стає все менше. Про це «ГХ» розповів голова Харківської обласної організації профспілки таксистів України Сергій Старцев. За його словами, це пов’язано з низькими тарифами на їхні послуги.

«Найчастіше водіям просто невигідно їхати на якісь замовлення. Тому що вартість бензину завжди випереджає підвищення ціни перевезень», – підкреслив Старцев.

Стандартне підвищення розцінок на послуги таксі, за його словами, відбувається восени. У нинішньому році воно відбулося півтора місяці тому.

«Це об’єктивно. По-перше, через бензин, який подорожчав, по-друге – витрата палива збільшується, коли холоднішає», – пояснив Старцев.

В обласній профспілці таксистів не виключають, що їх послуги подорожчають до кінця року ще раз. Кажуть, це може статися, коли ще сильніше похолодає – орієнтовно в кінці листопада.

«Все буде залежати від того, що буде з доларом, бензином, погодою. Ви ж розумієте, якщо йде сніг, і його не прибирають, то підвищуються і тарифи. Машина ледь їде, витрата бензину високі, а людей везти треба. У цей період буває збільшується в півтора, а буває по 5-10 гривень до замовлення додають. Це говорить про те, що служби таксі намагаються тримати ціну на мінімальному рівні, щоб клієнтів не втратити», – розповів «ГХ» Сергій Старцев.

На сьогоднішній день мінімальна вартість поїздки становить 30-35 гривень за 2-3 км. Кожен наступний кілометр – в середньому 4 гривні, в різних службах ця вартість коливається від 3,70 до 4,50 гривень.