В Україні придумали, як позбавити громадян можливості купувати старі автомобіліВерховною Радою України розглядається питання про підвищення екологічних норм. Відповідно до цього, з 1 січня 2018 року в Україні починає діяти європейський стандарт викиду вуглекислого газу в атмосферу – Євро-6, на заміну діючому Євро-5.
Експерти відзначають, що таке підвищення стандартів в Україні на разі не є оправданим, оскільки жодна із сфер, які зачепить така зміна не готова до подібних кардинальних перетворень.
По-перше, стандартами викидів Євро-6 володіють далеко не всі старі автомобілі. Спеціалісти заявляють, що нормі Євро-6 відповідають автомобілі, випущені вже після 2016 року. Купівля даних автомобілів, враховуючи рівень доходів громадян, буде нереальним тягарем для пересічного українця. 
Більше того, разом із введенням даної норми, перестане діяти пільговий акциз на старі іномарки, чий рік випуску – старіший за 2016.
По-друге, викиди, що відповідають стандартам Євро-6, багато в чому залежать від якості палива. Українські постачальники палива стверджують, що рівень українського палива також не може забезпечити виконання даної норми.