За прогнозами синоптиків, вже наприкінці тижня Україну накриють 15-градусні морози, здатні завдати чимало проблем автомобілістам. Як завести машину в сильний мороз – читайте далі.

Так, перша та найчастіша причина проблем із запуском двигуна в холодну погоду – розряджений акумулятор. Якщо проблема справді в ньому, найкращим рішенням буде зняти його та зарядити від мережі.

Силовий агрегат може не запускатися також через проблеми зі стартером, який не спрацьовує в мороз через окислення контактів. У такому разі з проводів зчищають наліт та обробляють місця спеціальним мастилом.

Крім того, мотор може не заводитися через поломку генератора. Зазвичай на це вказує мерехтіння фар і панелі приладів, але полагодити його самотужки не вийде – доведеться їхати на СТО.

Іноді проблема криється в моторній оливі, що згущується під впливом низьких температур, несправності в системі запалення або «свічках, що відслужили своє.

Зрештою можна спробувати завести машину зі штовхача. Щоправда, актуально це тільки для авто з механічною коробкою передач – автомобіль із «автоматом» так не заведеться.