Розширено можливості використання українських документів, які дозволяють участь у дорожньому русі на території Республіки Польща.

Як передає «Укрінформ», про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

«Так, посвідчення водія, видане в Україні, вважається дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії такого посвідчення закінчився», — ідеться у повідомленні.

Це стало можливим після внесення змін до Закону «Про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території цієї держави». Нові норми були ухвалені в Польщі 13 січня.

«Також усі громадяни, які в’їхали на територію Польщі автомобілем на державних реєстраційних номерних знаках України та мають свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, видане в Україні, можуть вільно пересуватися по території цієї країни до 31 грудня 2023 року без виїзду в Україну», — зазначили в Мінреінтеграції.

Вказане положення стосується всіх громадян України, які легально перебувають на території Республіки Польща, в тому числі й тих, які перебували у Польщі до 24 лютого 2022 року.