Українські АЗС змінили ціни на бензин, дизельне паливо та автомобільний газ. Про це повідомляє Avtosota із посиланням на дані порталу Мінфін.

Так, бензин А-95 преміум подешевшав на 4 копійки, становивши 49,61 грн/л. А-95 став дешевшим на 1 копійку, склавши 47,88 грн/л. А ось цінник на А-92 підвищився на 2 копійки, становивши 46,81 грн/л.

Літр дизпалива подешевшав на 6 копійок, становивши 51,50 грн. Тим часом середня вартість автогазу опустилася на 1 копійку – 25,05 грн.

Раніше повідомлялося, що українцям можуть заборонити купувати паливо на АЗС за готівку.

Сьогодні український ринок автомобільного палива переживає нелегкі часи. Влада країни робить чергові кроки на цій ниві, намагаючись покращити ситуацію. Чергова зміна передбачає запровадження безготівкового розрахунку під час оплати пального.

Пропонується запровадити заборону на продаж палива за готівку. Про це стало відомо від чиновника з Офісу Президента Ростислава Шурми.

ОП планує запровадити оплату за підакцизні товари лише безготівковим розрахунком

Влада пояснює, що Україну чекає податкова реформа, яка просувається Офісом президента, а компенсатором цього перетворення може стати акцизний податок.

Зокрема, влада розглядає можливість підвищення податкових ставок на шкідливе споживання. Серед таких товарів: тютюнові вироби, алкогольні, а також викопне паливо. Згідно з цією реформою, оподаткування підакцизних товарів має бути приведене до середньоєвропейського рівня, повідомляє Р.Шурма.