Переважна більшість автомобілів втрачають ціну практично відразу, після того, як виїжджають за ворота автосалону. Через кілька років такі авто може бути зовсім неможливо продати. Але бувають і кардинально протилежні ситуації, коли автомобіль після покупки може подорожчати в кілька разів всього за пару років.

Видання Bigmir розповіло про сім найунікальніших моделей, які з року в рік стають дедалі дорожчими.

1. Audi RS2 Avant

Унікальність автомобіля в тому, що складання моделі тривало лише один рік, а розробкою автомобіля займалися інженери з компанії Porsche. Усього таких авто було випущено близько 3000 штук. Крім цього, автомобіль не завозили на ринок США через що сьогодні знайти таке авто — справжня удача. За екземпляр у хорошому стані просять $77 500.

2. Mazda RX-7 FD3S

Цей автомобіль сьогодні високо цінується в незайманому варіанті, тому що свого часу він був дуже популярний в автоспорті і піддавався найрізноманітнішому тюнінгу, у тому числі для дрифту. Найцінніше в цьому авто, за чим ганяються колекціонери — приховані фари та робочий бензиновий роторний двигун. За «капсулу часу», яка має невеликий пробіг, доведеться віддати не менше $77 000.

3. BMW Z8

Автомобіль залишається одним із найспірніших родстерів компанії BMW, але його дизайн «під старовину» та обмежений тираж допомогли йому стати своєрідною легендою. Унікальність авто полягає також у тому, що їх вручну збирають і донині. На момент минулого року, на вторинному ринку такі авто продавалися мінімум за 208 тисяч доларів.

4. Nissan Skyline GTR R34

Ще один легендарний японський автомобіль із 90-х, який встиг завоювати собі цілу армію шанувальників завдяки унікальним технічним характеристикам. Як і більшість японських спорткарів тієї епохи авто цінуватиметься саме у заводському виконанні і такі авто є бажаним екземпляром у колекцію фанатів марки у всьому світі. Один із останніх проданих автомобілів пішов з молотка за 304 000 доларів.

5. Subaru Impreza WRX STi 22B

Про цю японську легенду ми вже писали раніше і навіть розповідали, що один з цих колекційних автозаписів. impreza-22b-sti-za-dollar-300-000″]]засвітився на вулицях Києва[[/link_direct]]. Популярність автомобіля на вторинному ринку пояснюється обмеженим тиражем, так з моменту старту виробництва було випущено лише 424 автомобілі. Один із останніх проданих автомобілів пішов з молотка за 314 тисяч доларів.

6. Ford GT

Цей американський масл-кар не потребує окремої вистави. Так, авто в цивільній версії вперше випустили у 2004 році і обмеженим тиражем в 4000 машин. Шалена популярність цієї машини серед фанатів марки призвела до того, що навіть на вторинному ринку розраховувати на цінник менше ніж 415 000 доларів не доводиться.

7. Lexus LFA

І закриває наш сьогоднішній список ще одна японська легенда, щоправда, вже не така стара. Автомобіль випускали з 2011 до 2013 року. Попри вік, обмежений тираж зробив свою справу і цей спорткар від компанії Lexus, яких випустили всього 500 штук, сьогодні коштує більше ніж 1 мільйон доларів. Вся річ у тім, що фактично кожен із 500 автомобілів є унікальним і був зроблений на замовлення конкретного покупця.