При настанні холодів багато водіїв згадують про те, що в автомобілі потрібно прогрівати двигун. Більшість водіїв підходить до цього питання максимально просто та прямолінійно.

Так, після запуску двигуна, автомобілю дають попрацювати на холостому ходу 5-10 хвилин і після цього водій починає рух, хоча для деяких силових установок такий підхід дуже небезпечний.

Так, початковий прогрів двигуна на холостому ходу повинен займати не більше 1-2 хвилин. Це пов’язано з тим, що тривала робота двигуна на холостих оборотах серйозно скорочує його ресурс.

Вся річ у тому, що при низьких оборотах двигун не має нормальної циркуляції олії, що призводить до масляного голодування та швидкого зношування цілого ряду деталей (поршнева група, масляний насос, система охолодження, газорозподілу та випуск).

Якщо йдеться про турбомотори, то для них дана проблема особливо актуальна, адже сама по собі турбіна досить вимоглива і при неналежній роботі двигуна може швидше вийти з ладу.

Крім турбіни, при довгій роботі на холостому ходу страждає і каталізатор, який дуже схильний до перегріву.

Щоб не допустити швидкої поламки автомобіля, необхідно дотримуватись наступних рекомендацій.

Так, відразу після пуску варто дочекатися, коли стрілка тахометра впаде нижче за 1000 оборотів.

Потім потрібно починати їхати і перші кілька кілометрів, поки двигун не досягне робочої температури потрібно їхати максимально повільно і акуратно.