На щорічній конференції з розвитку та планування інфраструктури стало відомо, що Комітет з транспорту та інфраструктури ВРУ працює над розробкою плану з перекладу українських водіїв та їх посвідчень, зокрема, на новий стандарт у країні.

Заступник голови комітету Юлія Клименко заявила, що в понеділку автолюбителям доведеться міняти «права» досить часто — кожні 10-15 років. А деяким взагалі… кожні п’ять років, проте це стосується виключно водіїв транспортних компаній. Це необхідно, щоб ще на один крок стати до вступу до Євросоюзу – такі терміни відповідають їхнім вимогам, повідомляє Znaj.ua.

Завдяки спрощенню процесу отримання прав водія в Україні, оновлення документів не потребуватиме значних зусиль і часу. Громадяни зможуть звернутися до будь-якого сервісного центру всередині країни, незалежно від місця здобуття освіти з водіння.

Сервісні центри, розташовані по всій Україні, забезпечать навчання водінню, проведуть іспити та видадуть готові посвідчення водія.

Це сприятиме єдності системи та полегшить процес оновлення документів для водіїв – у рамках цифровізації та спрощення бюрократії, яка забирає дуже багато часу.