Українські захисники опублікували фото поруч із бронеавтомобілем «Варта-Редут», який випускає компанія «Українська Бронетехніка».

Востаннє цю машину бачили ще у 2016-му році на стенді виставки «Зброя та Безпека». Також, були повідомлення, що на цій машині, яку неофіційно називають «Крокодил», час від часу, тренуються українські спецпризначенці. Але після повномасштабного вторгнення жодних згадок про цю бронемашину не було. І ось вона, схоже, таки потрапила у розпорядження ЗСУ. Не виключено, що компанія налагодила виробництво цих машин вже після початку великої війни. Хоча, офіційно жодних подробиць не повідомляється.

Нагадаємо, компанія «Українська Бронетехніка» виготовляє дві модифікації бронемашини «Варта». Так звана, звичайна «Варта» – це броньований автомобіль з колісною формулою 4х4. «Військовий Кур’єр» нещодавно повідомляв, як під Бахмутом цей бронеавтомобіль врятував життя українським захисникам.

Але, крім цього, компанія-виробник розробила і більш потужну версію «Варти», а саме: «Варта-Редут». Цей бронеавтомобіль класу MRAP, на відміну від звичайної «Варти» має три осі і колісну формулу 6х6. Машину створено на базі шасі ЗІЛ – 131.

«Варта-Редут» отримала протикульовий захист кабіни, десантного відсіку та двигуна – класу ПЗСА-4. Особливістю «Варти-Редут» є посилений протимінний захист, про що говорить V-подібна бронекапсула. У десантному відсіку вздовж бортів встановлено 12 сидінь із протимінним захистом – без жорсткого кріплення до підлоги. У даху – 6 відкидних люків. Є також кондиціонер, обігрівач та система витяжки порохових газів.