Жителі Японії відомі своїм нестандартним мисленням та поведінкою, незвичною для жителів інших країн. Однак деякі лайфхаки, які використовують японські водії, можна брати до уваги і нашим автолюбителям. Так, українські туристи, які побували в цій країні, звернули увагу на те, що тут водії під час паркування машини прикривають колеса дощечками.

Нашим туристам звичайно було цікаво, для чого це робиться, і чи знадобиться такий фокус удома. Для цього треба детальніше розібратися у цьому питанні.

Навіщо японці прикривають колеса дощечками?

Перший раз побачивши таке, не одразу можна зрозуміти, навіщо це робиться. Дехто припускав, що це новий спосіб захисту від викрадення або евакуатора. Але це зовсім не так. Насправді дощечки необхідні, щоб захистити колеса від бродячих собак. Річ в тому, що в деяких містах Японії є багато бездомних тварин. Вони пересуваються вулицями міст і позначають територію.

Оскільки собак може бути дуже багато, то колеса припаркованого автомобіля можуть дуже суттєво постраждати за день. А додавши до цього місцевий клімат з високою вологістю та температурою, можна уявити, який запах йтиме від коліс. Крім того, він ще й проникає до салону автомобіля.

Боротися із собаками японці не можуть, тому придумали такий спосіб із дощечками. При цьому не варто перейматися тим, що собаки забруднюють засіб захисту. Однак насправді виходить, що пси оминають ці дощечки і навіть не намагаються їх помітити.

З чим це пов’язано?

Вся справа у куті нахилу. Для собак це є незручною поверхнею, і вони вважають за краще вибирати краще місце. Дивно, але такий спосіб захисту використовується і на людях. Наприклад, в Англії часто поряд із пабами роблять стіни з ухилом. Клієнти навіть у п’яному вигляді розуміють, що це буде незручно і намагаються знайти інше місце.

Таким чином, якщо у вас у місті бродячі собаки завдають неприємностей, можна використовувати лайфхак, придуманий жителями Японії та позбавити свої колеса від неприємного запаху. Достатньо просто підготувати чотири фанери або дерев’яні пластини та возити їх із собою у багажнику. При паркуванні їх потрібно просто поставити біля кожного колеса та не боятися вуличних собак.