Начальниця управління комунікації Головного сервісного центру МВС Катерина Самітовська нагадала про послугу обміну чи відновлення посвідчення водія в кабінеті водія та статуси онлайн-заявок. Про це пише Znaj.ua.

Для того, щоб оформити заявку на обмін чи відновлення посвідчення водія потрібно здійснити певні кроки, а потім дочекатись розгляду заявки адміністратором сервісного центру МВС і слідкувати за зміною статусу заявки в розділі Мої послуги в Електронному кабінеті водія.

Для цього слід:

— авторизуватись в Електронному кабінеті водія,
— заповнити всі поля заявки, перевірити чи правильно підтягнулись автоматичні дані з реєстрів,
— підписати заявку електронним підписом та оплатити карткою.

З яких причин можуть відмовити у наданні цих послуг

Посвідчення водія, видане до 2013 року навряд чи можна обміняти або відновити через Електронний кабінет водія. Річ у тому, що електронні бази даних з’явилися у нашій країні лише у 2013 році. Тобто посвідчення водія, видане до 2013 року, просто може не бути в базі даних.

Відмовлять у наданні онлайн послуги з обміну або відновлення посвідчення водія, якщо йдеться про 2-річне посвідчення водія, яке видавалося вперше, і якщо у водія при цьому було більш як 2 штрафів за порушення правил дорожнього руху. Якщо штрафів більше ніж 2, то такому водієві знову доведеться складати іспити.

Також відмовлять у наданні онлайн послуги з обміну або відновлення посвідчення водія, якщо немає актуальної фотографії.

Ще відмовою в обміні можуть стати несплачені штрафи. Головний сервісний центр бачить усі неоплачені штрафи, у тому числі якщо вони виписані автоматично по камері автофіксації порушень ПДР, а також неоплачені муніципальні (міські) штрафи за неправильне паркування.