Норму, за якою водії авто на українських номерах могли вільно пересуватися Німеччиною, скасують. Остаточне вирішення питання щодо пільгового періоду для українських водіїв очікується у травні поточного року.

Зазначається, що згідно з німецьким законодавством на автомобілях з іноземною реєстрацією по країні не можна їздити довше, ніж рік після приїзду. Після початку російської навали Німеччина прийняла близько мільйона українських біженців, деякі з них прибували до країни у 2022 році на автівках. Отже, ці люди тепер мають по-новому реєструвати свої автівки, щоби далі ними користуватися.

Зазначається, що рішення не продовжувати дію пільгового періоду для українських авто погодили представники земельних урядів з питань реєстрації автомобілів під час засідання комітету.

«Усі вважають, що коли спливає термін, потрібно пройти процедуру поставлення на облік. Це і наявність страхування і сплата податків, а також виконання вимог безпеки руху і реєстрації згідно з приписами щодо захисту даних», – зазначили у міністерстві транспорту землі Саар.

Як саме українські водії проходитимуть процедуру реєстрації транспортних засобів, стане відомо після міжвідомчого засідання, яке відбудеться у травні.