Шанувальники SUV-сегменту поділяють такі поняття, як «кросовер» та «позашляховик». Серед перших трапляються вдалі моделі, є й відверті паркетники. Названо п’ять «кросів» із пробігом, які не розсипляться без капремонту після 500 тисяч км, пише Avtosota.

На українському первинному ринку спостерігається дефіцит надійних та перевірених моделей провідних світових брендів. Більшість новинок автопрому не потрапляють в Україну через стан війни. Автобренди просто побоюються виводити на ринок нові моделі. Тому багато автолюбителів вирушають на «вторинку» в надії знайти потрібну їм машину. Якщо вибір упав на кросовер, то в даному сегменті є безліч нюансів, в яких потрібно розібратися.

Hyundai ix35

Наприклад, південнокорейські «кроси» славляться тим, що іноді в їх моторах утворюються задирки. Водночас стандартний 2,0-літровий бензиновий ДВЗ серії G4KD може легко подолати бар’єр у 500 тисяч км. Такі двигуни встановлені в кросоверах KIA Sportage та Hyundai ix35.

Названий мотор похвали не потребує, оскільки він витривалий і надійний. Головне – не забувати міняти моторне мастило через кожні 70 тисяч кілометрів і вирізати нейтралізатор.

Toyota RAV4

Добротним є також двигун японського кросовера Toyota RAV4. Зокрема, заслуговує на увагу силовий агрегат, що працює на бензині. Об’єм робочої камери повинен становити 2,0 або 2,5 л. Такі двигуни відносно прості за конструкцією і не вимагають складного обслуговування, гараж цілком підійде.

Крім того, у них є гідрокомпенсатори, що спрощують необхідність регулювання клапанів. Щодо цих двигунів зазначається, що для них дуже важливо не забувати міняти моторну оливу через кожні 70 тисяч км. При покупці Toyota RAV4 з пробігом, що має названий мотор, необхідно відразу оновити змащуючу рідину.

Mitsubishi Outlander

Далі слідує ще один японський кросовер – Mitsubishi Outlander, в якому встановлений силовий агрегат з індексом 4В11. Цей мотор вважається морально застарілим, але він перевірений і не завдасть особливих турбот автовласнику.

Двигун сполучений з безступінчастим варіатором JF011E, який також відрізняється простотою та надійністю. У ранніх зразків варіатора був відсутній додатковий радіатор охолодження, але згодом це недоопрацювання було успішно вирішене.

Hyundai Tucson

Ще одним відповідним кросовером, навіть з великим пробігом, є Hyundai Tucson 2009 модельного року. Мотор у даної моделі невибагливий і надійний, він не вимагатиме значних витрат на технічне обслуговування.

Kia Sportage

Хороші двигуни стоять також у Kia Sportage 2011 року випуску. Даний “крос” вважається цілком пристойним автомобілем, до того ж, у нього є великий плюс – матеріали обробки салону стійкі до стирання.