Запропоноване законодавство в Україні може незабаром зменшити фінансове навантаження на автомобільних перевізників, скасувавши вимогу про подвійний технічний огляд (ТО).

Наразі перевізники зобов’язані платити за два окремих техогляди при виїзді за кордон, і ця ситуація зміниться, якщо законопроект буде прийнятий, повідомляє Avtosota.

Запропоноване законодавство приведе Україну у відповідність до міжнародних угод, а це означає, що буде необхідний лише один талон техогляду. Переваги цього кроку є подвійними: він не лише полегшить фінансове навантаження на бізнес, але й допоможе прискорити європейську інтеграцію в транспортному секторі України.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, ця зміна є особливо важливою з огляду на поточний стан воєнного стану в Україні. Українському бізнесу і так нелегко, а додаткові витрати, пов’язані з подвійною оплатою ТІ, лише додають йому труднощів.

Усуваючи необхідність для перевізників проходити кілька перевірок одного і того ж транспортного засобу, запропонований законопроект надасть деяке вкрай необхідне полегшення для бізнесу. Він також спростить процес порівняння сертифікатів, що полегшить інтеграцію України до ширшої європейської транспортної мережі.

Загалом, запропоновані зміни можуть мати значні переваги як для перевізників, так і для української економіки в цілому.