Деякі автомобілісти стверджують, що заправка одразу після зливу палива до підземного резервуару небезпечна. Автомобільний експерт розповів, чи можна заправлятися на АЗС, якщо там стоїть бензовоз.

За словами експерта, є кілька важливих моментів, про які потрібно знати. Сама процедура зливу пального з бензовозу в підземне сховище заправки має на увазі одну особливість. Оскільки пальне під великим тиском потрапляє в цистерну, воно природним чином починає змішуватися в коктейль з різноманітних опадів і відкладень, які раніше лежали на дні.

Через що, наприклад, замість 95-го бензину виходить брудна жижа з великою кількістю механічних включень і навіть можливо з водою, повідомляє експерт. Остання може накопичуватися в цистерні якраз у процесі заливання холодного палива.

Зрештою, брудне і з високим вмістом води пальне, яке може не тільки засмічити паливний фільтр автомобіля, а й викликати проблеми з бензонасосом, форсунками та мотором. Експерт порадив, що у випадку, якщо водій опинився на АЗС у момент зливу палива, то найкраще не чекати, коли стовпчик запрацює, а скористатися послугами іншої заправки.