За неналежне використання навігатора в автомобілі водіїв в Польщі можуть оштрафувати. Така ситуація може статися, якщо смартфон використовується з порушенням чинного законодавства про дорожній рух. Відповідно до ст. 45 §2 пункт 1 Закону про дорожній рух заборонено користуватись телефоном під час керування автомобілем, якщо тримати його в руках.

Недотримання цієї заборони карається штрафом у розмірі 500 злотих і 12 штрафними балами, повідомляє видання inPoland. Тому навігація не заборонена, але треба пам’ятати, що за кермом не можна тримати телефон у руках. Тож відповідальний водій повинен мати відповідне обладнання, на якому розмістити пристрій.

Користуючись автомобільною навігацією, слід дотримуватися кількох правил. Найважливішим з них, безсумнівно, є підтримка належної видимості. Прилад повинен знаходитися на спеціальному тримачі, встановлювати який рекомендується в лівій нижній частині лобового скла. Завдяки цьому водій зможе бачити інструкції навігації та не відводити очей від дороги, по якій він їде. Якщо в даному автомобілі немає можливості розмістити навігацію в зазначеному місці, це можна зробити по центру лобового скла, бажано якомога нижче. Крім того, тримач для смартфона можна розмістити на приладовій панелі в межах прямої видимості водія.