Як би Suzuki не намагалася, але досягти тієї ж популярності, що її земляки-конкуренти з Японії, їй так і не вдалося. І це дивно, враховуючи, що в лінійці цієї марки є цікаві моделі, які поєднують у собі відразу дві важливі якості – доступність та надійність.

Йдеться про компактний кросовер Suzuki SX4 першого покоління, який на вторинному ринку України можна знайти в бюджеті від 5000 до 9000 доларів.

Основний список претензій до цієї моделі з боку власників зводився до не найякісніших матеріалів обробки. При цьому технічній стороні машини можна лише позаздрити.

Так, наприклад, підвіска SX4 може похвалитися якісними амортизаторами, здатними виходжувати понад 200 тисяч кілометрів. Але вибір двигунів на українському ринку невеликий – більшість пропозицій SX4 на «вторинці» комплектується 1,6-літровим бензиновим двигуном з індексом M16A, що видає 107 кінських сил.

Відвертих «болячок» цього двигуна при відносно невисоких пробігах немає. Втім, ближче до 300 тисяч кілометрів варто подумати про профілактичний ремонт, який усуне течі моторного масла із сальників та прокладок.

Щодо трансмісій, то вони також зарекомендували себе як дуже надійні. 5-швидкісна “механіка” міцна, як, власне, і 4-діапазонний “автомат” фірми Aisin (AW80-40LS), але останній дуже не любить різкі старти, пробуксування та буксирування інших машин. Тим не менш, при належній увазі ця АКПП SX4 здатна протриматися протягом 300 тисяч км.

Куди невибагливіший до умов експлуатації «автомат» ставився в пару до 2-літровому мотору, однак таких машин на українському вторинному ринку зараз дуже мало. Коробка з індексом AW50-40LE прославилася як супер-надійна та здатна витримати понад 500 тисяч кілометрів пробігу.