З паркуванням виникає багато проблем, особливо у великих містах. Побачивши на стоянці чи на підземному паркінгу маленьке місце між стовпами та іншими нагромадженими транспортними засобами, водіям доводиться подвоювати зусилля, щоб припаркувати авто. Важливо зробити це з великою майстерністю, адже високий ризик пошкодити не тільки свою машину, але й сусідні. Один незграбний манер – і кузов в подряпинах.

Однак є один цікавий лайфхак, який допоможе новачкам здобути навички паркування. Звісно, тренуватися слід у власному гаражі, щоб потім, набувши досвіду, без проблем паркуватися і на громадських стоянках, використовуючи метод візуальної аналогії. Чому для цього стане у нагоді тенісний м’ячик, розповів OBOZREVATEL.

Вам знадобиться:

  • 2 гвинта з нержавіючої сталі середнього розміру;
  • легкий побутовий шнур (досить довгий, щоб досягати від стелі вашого гаража до підлоги);
  • тенісний м’яч;
  • драбина;
  • ножиці.

Крок 1. При паркуванні зверніть увагу на приблизне розташування лобового скла по відношенню до решти гаражного простору. Запам’ятайте його, створіть візуальний маркер. Потім вивезіть авто і приступайте до роботи.

Крок 2. Прикріпіть до стелі мотузку. Її довжини має вистачати для того, щоб тенісний м’ячик висів на рівні середини скла авто. В одній руці тримайте кінець мотузки, а іншою рукою посуньте м’яч вгору, доки він не торкнеться лобового скла. Щоб спростити собі роботу, можна скористатися драбиною.

Крок 3. Тепер зав’яжіть нитку навколо вушка м’яча та відріжте кінець, що залишився, щоб м’яч міг вільно висіти.

Так у вас буде цінний індикатор: при паркуванні повільно рухайтеся вперед, поки м’яч не торкнеться до лобового скла. М’яч слугуватиме орієнтиром і візуальним маркером, щоб знати, коли потрібно зупинити автомобіль. Згодом ви зможете набути певні рефлекси: ви краще будете оцінювати глибину стоянки, торкаючись м’яча.