У Німеччині представлена нова Honda e:Ny1. Недорогий електрокросовер надійде у продаж на європейському ринку до кінця року. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на офіційний сайт Honda.

e:Ny1 – електричний варіант компактного кросовера Honda HR-V нового покоління. Модель вже випускається у Китаї у двох версіях – під назвою Honda e:NS1 та e:NP1.

Від Honda HR-V електричний варіант візуально відрізняється дизайном передньої частини. У нього розкосі діодні фари, змінений бампер та пластикова заглушка на місці решітки радіатора. Кросовер Honda досягає 4390 мм завдовжки при колісній базі 2610 мм.

У салоні встановлені віртуальна панель приладів та великий 15,1-дюймовий тачскрин портретного формату. Об’єм багажника дорівнює 335 л.

Комплектація Honda e:Ny1 не розголошується, але в Китаї електромобіль Honda e:NS1 оснащена дуже багато — безключовий доступ, камера, круїз-контроль, клімат-контроль, підігрів сидінь. Також обов’язковими є функції автоматичного гальмування, утримання у смузі та контролю «сліпих» зон.

Нова Honda e:Ny1 оснащена 204-сильним мотором та батареєю на 68,8 кВт∙год. Його максимальна швидкість обмежена на 150 км/год, а запас ходу становить 412 км. Заряджання електрокара на 80% від швидкої станції займає 45 хвилин.

Електромобіль Honda e:Ny1 коштуватиме приблизно 36 000 євро у базовій версії. Основними конкурентами моделі стануть Peugeot e-2008, Opel Mokka Electric та Hyundai Kona Electric.