Конструювання автомобіля – це кропітка праця, котра вимагає аналізу багатьох процесів, щоб автомобіль поєднував в собі найкращі характеристики. Адже у разі одного дрібного дефекту, вся багатогранна робота цілого цеху фахівців буде змарнована.

Така ситуація нещодавно сталася з автомобілями марки Jeep. Власники моделі Cherokee 2014-2016 років випуску можуть зіткнутися з несподіваним загоранням автомобіля, пише Wheel News.

Справа в тому, що моделі цих років отримали банальний дефект, що є небезпечним. Модуль дверей з електроприводом (задня кришка багажника) розташований у місці, куди може затікати вода, що в свою чергу може призвести до короткого замикання.

Саме тому компанія відкликає 132 099 авто в США. В Національному управлінні безпеки дорожнього руху США зазначали, що ця відзивна кампанія стосується і тих моделей Jeep, які раніше були доопрацьовані під час попередньої кампанії відкликання у 2015 році.

Загорання багажника кросоверів Cherokee 2014-2015 років випуску в почали вивчати в минулому році. Початок відкликання від концерну Stellantis розпочався 4 травня. Офіс компанії стверджує, що кросовери з проблемним модулем були виготовлені з 27 лютого 2013 по 9 вересня 2015 року.

Наразі компанія не дає коментарів власникам автомобілів. Приблизний термін, коли в компанії все ж таки зможуть дати рекомендації нинішнім власникам Cherokee – кінець червня.