Є автомобілі, які славляться великим пробігом і довговічністю. Наприклад є в світі мінімум один Lexus LS 400, який проїхав 1 609 344 км, а також Volvo P1800 1966 року з пробігом понад 6 437 376 км. Проте такий автомобіль, як Porsche 944 з пробігом 571 000 миль (918 935 км) – не менш цікавий екземпляр, пише Wheel News.

Вцілому даний 944 напрочуд гарно зберігся, незважаючи на великий пробіг. Кузов без іржі, але йому бажано було б оновити лакофарбове покриття. Також особливої уваги потребує люк, який просто заклеєний скотчем. Натомість інтер’єр у авто досить чистий і виглядає краще, ніж в деяких автомобілях з набагато меншим пробігом.

По технічній частині основні проблеми полягають у тому, що машина не заводиться, а зчеплення потребує заміни. Porsche 944 має двигун, в якому поршні та клапани стикаються, якщо рветься ремінь ГРМ. Автомобіль також має задню трансмісію, з’єднану з двигуном через трубу. Компонування трансмісії забезпечує чудову керованість завдяки розподілу ваги 50/50. Але заміна зчеплення не проста і недешева задача.

Незважаючи на це, Porsche 944 із пробігом 571 000 миль викликає інтерес і ведучий YouTube-каналу Auto Auction Rebuild, безперечно зацікавлений у цій машині. Навіть якщо двигун заклинений, цікавих варіантів, які підійдуть для його заміни безліч. В авто можна встановити рядний шестициліндровий Toyota 2JZ, чотирициліндровий Mitsubishi 4G63 з турбонаддувом і навіть турбований Buick V6.

Porsche 944 досить комфортний і економний, як для спортивного автомобіля. Проте він потребує частого технічного обслуговування, особливої уваги до ременя ГРМ і водяного насоса, та має проблеми з електрикою. Крім того, ремонтувати такий автомобіль досить непроста задача навіть для досвідченого механіка.