Автомобіль-амфібія Herzog Conte 1979 року виглядає як крокодил, катер, платформа та ще щось незрозуміле. Однак він багато вміє.

Herzog Conte Schwimmwagen 1979 року, який називають найпотворнішим автомобілем у світі, прожив коротке життя без подій, але тепер став іконою для колекціонерів, повідомляє 24 канал.

Herzog Conte, або повна назва Herzog Conte Schwimmwagen, — це автомобіль-амфібія, який був представлений у 1979 році, того ж року був запущений у виробництво. Однак він не протримався в серії й року – попиту на цей “крокодил Данді” не було.

В цей час автомобілі-амфібії були популярними як мрія для багатьох людей, однак мало хто з них міг собі дозволити їх купувати.

Сьогодні Herzog Conte 1979 року є своєрідною легендою Інтернету. Conte — це аутсайдер, який руйнує стандарти краси зсередини, тихо й підступно, просто існуючи: автомобіль настільки пишається своєю потворністю й має такий дивний дизайн, що чим більше ви на нього дивитеся, тим більше він вас захоплює.

Протягом всієї історії ми бачили, що автомобілі-амфібії виглядають точно так, як і повинні в своєму призначені: наполовину човен і наполовину автомобіль. Так виглядає і Конте.

Представлений як автомобіль для сімейного відпочинку, що пропонує повну свободу на землі та на воді, Conte базувався на Mk I Ford Granada та пропонувався з двома варіантами двигуна, обидва на бензині. Існували варіації з 2,3- або 2,8-літровим двигуном V6 потужністю 114 або 135 к.с. відповідно, а також як модель з жорстким або м’яким верхом (модель 2-3 і модель 2-8).

Усі деталі були оригінальними Ford, і Herzog пообіцяв, що технічне обслуговування буде здійснюватися у дилерів Ford.

Conte масою 2340 кг має водонепроникний сталевий корпус і алюмінієву верхню частину. Він пропонувався в трьох кольорах: червоно-білий, зелено-білий і коричнево-білий.

Щоб запобігти проникненню води, вихлоп винесли високо на двері багажника, прямо біля запасного колеса. З тієї ж причини охолодження двигуна здійснювалося через два бічні вентиляційні отвори, що створювало враження, що автомобіль був побудований шляхом поєднання принаймні двох різних автомобілів.

Conte обіцяв максимальну швидкість на суші 140 км/год, вміщуючи п’ять осіб, включаючи два передніх сидіння з відкидним положенням і регульованими підголівниками для максимального комфорту. Інтер’єр був “сучасним”, зі звукопоглинальною кабіною та новою системою опалення й вентиляції. В якості опції пропонувалась система кондиціонування.

Найбільшою перевагою машини була можливість під’їхати прямо до краю водойми, а потім з’їхати в неї. “Для автомобіля-амфібії Conte немає кордонів на річках, морях чи узбережжях”, — говорилося в брошурі, пообіцявши, що Conte зможе продовжувати плисти навіть на сильній течії.

У водному режимі він покладався на подвійні гвинти, задіяні через вал відбору потужності, але немає жодної згадки про те, як швидко він міг рухатися.

Попри те, що за останні роки Conte отримав сумнівно відомі прізвиська, як-от “найпотворніший автомобіль у світі”, “найдивніший автомобіль” або “найдинамічніший” автомобіль з Німеччини, насправді знайти його “живим” дуже важко.

У деяких звітах стверджується, що було створено лише один прототип, а в інших — кілька одиниць зійшли з конвеєра. Останнє є більш імовірним, оскільки в брошурі є три різні кольори автомобілів із жорстким та м’яким дахом. У будь-якому випадку його провал на ринку спричинений тим, що або ціна на нього була занадто висока, або люди вважали це потворним навіть тоді.

Але це був кінець 70-х, тому ми вважаємо, що попит придушили ціни, а не дивний стиль.