Автовласники в України зіткнулися спочатку з дефіцитом палива, а потім і з його суттєвим здорожчанням. І саме для автомобілістів буде ця інформація, адже не знаючи її можна напоротися на штраф, який теж вразить ваш гаманець, бо порушивши це правило можна втратити значну суму грошей.

Виявляється, є речі, які не можна перевозити в багажниках автомобіля, адже можна потрапити в неприємну ситуацію. І явно не всі водії про це знають, адже нагадати вам про важливе правило ми вирішили після того, що сталося зовсім недавно на українських дорогах.

На Київщині співробітники патрульної поліції зупинили автомобіль Volkswagen. Під час огляду правоохоронці виявили каністри із дизельним паливом загальним обсягом 2 000 літрів. При цьому з’ясувалося, що водій не мав дозволів на перевезення цього вантажу та не зміг пояснити його походження та призначення.

Як зазначається, перевезення вогненебезпечних вантажів, включаючи бензин та інше паливо, належить до категорії небезпечних перевезень. Це означає, що водії, які планують перевозити такі вантажі, повинні мати необхідні дозволи та дотримуватись усіх правил та вимог щодо перевезення небезпечних матеріалів.

У разі порушення цих правил водії можуть стати учасниками інцидентів на дорозі та отримати штрафи, як у випадку з водієм Volkswagen. У зв’язку з цим, перш ніж перевозити будь-які вантажі, потрібно ретельно ознайомитися з правилами та вимогами щодо перевезення вантажів на території України.

У переносних паливних ємностях, таких як каністри, можна перевозити трохи більше 60 літрів палива однією транспортну одиницю. Проте ці обмеження не діють для рятувальних служб.

Таким чином, якщо водій перевозить понад 60 літрів палива у каністрах у звичайному легковому авто, на нього можуть бути накладені штрафні санкції у розмірі 510 гривень.