У Києві під час війни виставили на продаж позашляховик класу люкс, випущений ще у цьому році — це Mercedes-Benz GLE-Class 2023. Вартість авто — це еквівалент 32 вживаних пікапів для ЗСУ, або ж 224 008 тисяч доларів, пише «Телеграф».

На сайті Auto.ria вказано, що позашляховик GLE63 AMG Coupe має двигун 4.0 літрів та потужність: 612 к.с. Пробіг (км): 0 км. Новинка має пневматичну підвіску, що забезпечує плавну та комфортну їзду, дев’ятиступеневу автоматичну коробку передач та повний приводу 4Matic.

Він розганяється до 100 км/год за 3.9 секунд, а максимальна швидкість обмежена 280 км/год.

Mercedes-AMG GLE оснащений системою допомоги в сліпих зонах, автономним аварійним гальмуванням, системою допомоги водієві та пакетом паркування (з камерами огляду на 360 градусів і автоматичним паркуванням).

Mercedes-Benz GLE-Class 2023

Всередині позашляховика, здається, наповнений всіма технологіями: має оновлену інформаційно-розважальну систему. Елементи керування на кермі також було оновлено, є додаткова технологія Interior Assist, де водій може запрограмувати супутникову навігацію простим жестом, а пасажир жестом увімкнути масажне сидіння.