В Україні, одночасно із системою автоматичного фіксування порушень ПДР, поліцейські використовують радари TruCAM. Починаючи з 29 лютого, охоплення дорожніх ділянок, які перебувають під їхнім наглядом, значно зросло, передає «Автотема».

За повідомленням прес-служби Нацполу, ці пристрої використовуватимуть на 31-й новій ділянці з найбільшою аварійністю через недотримання водіями швидкісного режиму. Загалом на дорогах України функціонуватиме 150 пристроїв TruCAM, а швидкість контролюватимуть на 279 ділянках автодоріг. Усі вони відображені на мапі.

Прилади TruCAM будуть використовуватися на нових ділянках доріг у різних областях країни. Нові ділянки відзначені червоним кольором на мапі, а вже існуючі мають синій колір. Це стосується багатьох областей, серед яких Київська, Одеська, Миколаївська, Дніпропетровська, Рівненська, Сумська, Харківська, Чернігівська та інші.

Також повідомляється, що через воєнний стан і оновлену статистику аварійності було тимчасово припинено роботу приладів TruCAM на 54 ділянках доріг у різних регіонах України. Додатково 12 ділянок було повністю виключено зі списку (на карті позначені жовтим).