Renault раніше офіційно представила новий кросовер Dacia Duster 2024 року, який викликав чимало інтересу. Цей доступний за ціною автомобіль обіцяє практичність та хороші позашляхові характеристики. Проте нещодавно в мережі з’явилася інформація про ще одну автівку – ще цікавішу та більш просунуту, пише “Автотема”.

На YouTube-каналі TALK WHEELS було опубліковано деталі про авто, яке назвали Dacia Zen. Це схоже на експериментальний концепт більш преміального кросовера, створеного на основі Dacia Duster. Проте з кращим оснащенням та сміливим дизайном, який все ж зберіг ключові елементи моделі.

Цей концепт був розроблений аматорами та не має жодного відношення до брендів Renault та Dacia. Втім компанії не проти можливості розширення своєї присутності у ніші доступних кросоверів.

Третє покоління Dacia Duster було створено з урахуванням дизайну концептуального кросовера Dacia Bigster, проте воно не нагадує свого попередника.

Новий Dacia Duster 2024 може похизуватися хорошим оснащенням: цифрова панель приладів, мультимедійна система з 10-дюймовим сенсорним екраном та навігацією, підтримка Apple CarPlay та Android Auto, система круїз-контролю, сенсори для паркування та шість подушок безпеки. Вартість нового Dacia Duster 2024 стартує з позначки у 19 290 євро. А запчастини рено порадують цінами в майбутньому.

Також незабаром у виробництво надійде нова модель від Renault, якій провокують неабиякий ажіотаж. Мова йде про Renault Twingo, котру будуть пропонувати за привабливою ціною, яка не перевищуватиме 20 000 євро. Очікується, що цей транспортний засіб швидко завоює ринок, судячи з великого попиту на більш дорогу модель Renault 5, вартість якої стартує від 25 000 євро. Варто зазначити, що перша версія цієї моделі, яка коштує 33 500 євро, вже отримала численні замовлення.

Щодо співпраці між Volkswagen та Renault, то обидва автовиробники розглядали можливість створення спільного проєкту для випуску бюджетних автомобілів, зокрема четвертого покоління Twingo. Проте після завершення офіційних переговорів Renault підтвердила припинення діалогу, назвавши це втраченою можливістю, але також висловила готовність до подальшої співпраці з іншими брендами авто.

Що стосується партнера, то Renault вибрала китайського автовиробника. Дизайн та концептуальні роботи будуть завершені у Франції, тоді як технічна розробка відбудеться в Китаї. Виробництво нового автомобіля планується на території Європи.