У рамках спеціалізованої виставки, яка пройшла з 4 по 6 червня в Шанхаї, відбулася презентація прототипу нового кросовера Honda CR-V. Головна особливість цієї моделі полягає в тому, що вона оснащується водневим двигуном. У світі зараз немає кросоверів з подібним компонуванням. Але, наприклад, Toyota протягом кількох років випускає водневий седан Mirai, пише wheel-news.

Новий CR-V оснащується двигуном, розробленим Honda спільно з General Motors. Кросовер комплектується паливними елементами, від яких живиться електромотор, що видає до 176 к.с. і 310 Н*м. У конструкції автомобіля передбачається резервуар для зберігання стисненого водню об’ємом до 4,3 кг. Запас ходу у японської моделі досягає 435 кілометрів. При цьому автомобіль також може їздити тільки на електромоторі. У цьому випадку запас ходу дорівнює 47 кілометрам.

Японська компанія розробила унікальну систему живлення автомобіля. Зокрема, він може заряджатися від зовнішніх джерел енергії (включно з побутовою мережею). Завдяки такій особливості кросовер, як було заявлено вище, здатний їздити з порожнім паливним баком.

У зв’язку з внесеними змінами Honda також переглянула конфігурацію основи CR-V. Спереду у кросовера, як і раніше, розміщуються стійки МакФерсон, але позаду тепер розташовуються модернізовані пружини зі стабілізатором стійкості.