У сучасному світі, де подорожі на авто стали невід’ємною частиною нашого життя, GPS-пристрої набули широкої популярності. Вони не лише спрощують навігацію по незнайомих дорогах, але й дозволяють водіям ефективніше планувати маршрути. Однак важливо зазначити, що в деяких країнах за неправильне налаштування навігатора водія може очікувати серйозне покарання. Про це пише «Автотема».

Так кермувальникам у Франції не дозволяється додавати інформацію про місцезнаходження стаціонарних камер фіксації швидкості до своїх GPS-навігаторів. У випадку, коли поліцейські виявлять у транспортному засобі подібні пристрої, вони мають право конфіскувати як пристрій, так і автомобіль, а також анулювати водійські права власника. За це порушення передбачено мінімальний штраф у розмірі 1500 євро, що еквівалентно приблизно 66 500 грн.

Крім того, у Франції існує заборона на перевезення в авто радарних і лазерних детекторів, призначених для виявлення приладів вимірювання швидкості. Навіть у вимкненому стані зберігання таких пристроїв у транспортному засобі заборонено.